Meer over tuinieren abonnement

Wanneer de temperatuur en een luchtvochtigheid stijgen bestaan dit de perfecte omstandigheid voor het verschijnen over een bladluizen. Zij zuigen het sap uit de plant en belemmeren er de aangroei over.

Preventief kan jouw bladluizen bestrijden via natuurlijke vijanden o.a. lieveheerbeestjes (holle stengels) , zweefvliegen, gaasvliegen, oorwormen (bloempotten betreffende strooi), schildkevers en wespen in jouw achtertuin aan te trekken. Doorgaans bestaan het de larven welke de bladluizen verorberen.

Jouw kan ook de bladluizen misleiden via dit zaaien over Oost-Indische-kers. Dit is echt ons vangplant die de bruine luis aantrekt.

Ecologische bestrijdingsmiddelen :

Ecologische spuitmiddelen toepassing jouw op dit blad en verder op de http://huicopper.com/maldorjqqq/post-meer-tips-over-29988.html onderkant met een bladeren. Spuit niet in de volle zonlicht, anders kan je de bladeren verbranden.

Zeepsop: Neem een liter lauw drinkwater en los er ons eetlepel ouderwetse groene (ofwel donkere) zeep in op.

Brandnetel aftreksel: Een zoveel handenvol gedroogde ofwel verse planten 12-24 uur laten trekken in koud mineraalwater. Zeven en onverdund spuiten. Werkzaam bestanddeel: mierenzuur. Verdere aan brandnetel klik hier

Rabarber aftreksel: Een emmer vol vers rabarber loof overgieten betreffende kokend mineraalwater en een nachtje laten afkoelen. Daarna zeven. Het geneesmiddel werkt immers beter indien het koud gebruikt wordt. Spuiten. Werkzaam bestanddeel: oxaalzuur.

In de fruitbomen kan jouw in mei stenen bloempotjes vullen met stro en onder een stam betreffende een boom hangen . Vrij spoedig zullen de oorwormen zichzelf vanzelf in dit bloempotje vestigen en ’s nachts een boom reinigen over alle ongedierte. Overdag zoeken een oorwormen beschutting tegen een warmte en vijanden in het bloempotje tot het alweer duisternis is.

Bieslook: allium schoenoprasum kan zijn een plant voor uitstek vanwege de kleine tuintjes, maar ook in potten op een vensterbank behalve ofwel op ons terras is het ons perfect, bijzonder dankbaar en vlug bij een hand keukenkruid. Dit kan zijn een vast kruid waarvan de winterknoppen onder een vloer uithangen. Bloeit in mei, juni, juli, doch geeft een flinke herbloei na de snoei. In een groentetuin is bieslook verschillende malen aangewend.

Bieslook houdt van een gespleten tot matig voedselrijke, (veel humus) kalkrijke bodem.

Bieslook wordt gekweekt in een kruidentuin, siertuin en wilde planten tuin.

Bieslook kan geplaagd worden via roestziekte(schimmelziekte), dit mag tegengaan worden via een plantjes op ons zonnige en luchtige regio te zetten (snel opdrogen betreffende het gewas). Ingeval de plant aangetast kan zijn mag ze best afgesneden worden tot anti een grond, de andere jonge scheutjes die daarna uitkomen zijn dan doorgaans vrij aangaande die schimmelziekte. Bieslook wordt vermeerderd door de zaadbolletjes.

Behandeling in een keuken

Bieslook smaakt in nagenoeg ieder gerecht, doch mag nooit meegekookt worden (smaakverlies). Een blaadjes kunnen fijngesnipperd toegevoegd geraken met salades, soepen, sausjes, eiergerechten, ragout en in de befaamde kruidenboter op basis met look of bieslook, het laatste zowel zodra smaakmaker doch verder mits kleurgever, het oog wensen zijn immers verder hetgeen. Een bloemen kan men gebruiken indien garnering doch men kan ze tevens fijn snipperen in salades. Bieslook mag men invriezen, dit evenwel fijngesneden, gedroogd verliest dit vlug bestaan aroma.